IkBenHetBeu

Op naar een ander Nederland…

Eigen baas!

Een ultieme droom voor veel mensen: Je eigen baas zijn!

Hard werken, risico’s nemen, personeel aannemen, je nek uitsteken, het hoort er bij. Doen waar je goed in bent en waar behoefte aan is en doen wat je leuk vindt. Wie wil dat niet? Nou…steeds meer mensen. Vooral mensen die al een bedrijf hebben of hebben gehad. Mensen die al vaak hun kop hebben gestoten aan alle regeltjes waaraan ze zich te houden hebben. Mensen die de motivatie verliezen omdat ze vaak meer tijd besteden aan de naleving van die verdomde regeltjes dan dat ze zich met hun eigen business bezig kunnen houden. Mensen die het zat zijn om zo veel geld uit te geven aan faciliteiten die nodig zijn om te voldoen aan alle eisen die de regeltjes stellen.

Hoe lang horen we ‘ZE’ in de politiek al niet roepen dat de regeldruk omlaag moet? Ze hebben er nog steeds hun mond van vol.

Verminderen van regeldruk bij ondernemers volgens de overheid

Nederland is een land waar ondernemerschap wordt afgestraft in plaats van gestimuleerd. Voor elke vorm van ondernemerschap worden er ondertussen zo veel regels opgelegd door allerlei (semi-) overheidsinstellingen en door wetgeving, dat het al snel, vooral voor de heel kleine ondernemers, een dagtaak is om hier aan te voldoen. En dan heb je nog geen cent verdiend…
Frappant is ook dat de kleine en middelgrote ondernemer zich aan dezelfde regels moet houden als de grote bedrijven.

Vind ik leuk(1)Vind ik niet leuk(0)
Share

admin • 14 december 2014


Next Post

Geef een reactie